Deelnemer 27

DIANNEKE VAN DER WESTEN

Dianneke van der Westen     Keramiek/ Installaties  Sint-Oedenrode

                                                                                                                                                 Het leven blijft een ontdekkingsreis van ontwikkelen en groeien. Tijd en vergankelijkheid houden me bezig. We zijn hier maar even om het leven te beleven. Communicatie met aandacht, los van tijdsdruk, levert uitgesproken en waardevolle perspectieven op.  Afstemming is nodig voor het helder krijgen van elkaars beeld.
Inspiratiebronnen 
Wat is van mij? Ik leer van iedereen die ik ontmoet. We inspireren elkaar. Alles wat binnenkomt door de trechters van de  zintuigen van verleden en heden verwerk ik associatief en intuïtief. Doen en doorgaan, experimenteren, onderzoeken. Er is veel mogelijk en alles is bruikbaar. Elk tussenresultaat nodigt uit tot reflectie wat leidt tot keuzes, overzicht en verdieping. Keuzes maken, blijft nog de grootste uitdaging. Het dadaïsme en het surrealisme zijn voor mij inspirerende kunststromingen. Werkproces                                                                                                                         
 Ik maak assemblages; ik haal voorwerpen uit elkaar en construeer een nieuwe vrije vorm van het ontlede materiaal of ik maak er een mal van, voor keramisch werk. Er is een uitgangspunt, van het een komt het ander, het houdt nooit op. Zoals ik al zei een ontdekkingsreis, een verrijkend proces.

Deelnemer 26

JEANNE VAN DER HEIJDEN

Ongeveer acht jaren geleden zag ik een advertentie staan voor een beeldhouwcursus.  Aangezien ik graag een beeld wou hebben voor in de tuin, leek mij een mooi moment omdat dat zelf maar gaan te maken. Vanaf dit moment heeft het mij niet meer losgelaten en ben ik er voor gegaan.
Werken met steen is voor mij een grotere uitdaging dan met keramiek. Een steen bewerken en de mogelijkheden om de vorm van de steen te ontdekken probeer ik de steen zo te vormen dat het uiteindelijk een beeld wordt zoals ik had gedacht  en verrast te zijn wat voor mooi resultaat dat geeft als het is gepolijst.
Ik heb vijf jaren les gehad waar ik de basis heb geleerd, maar het echte werk hebben de Hakkers van D”n Einder mij geleerd. Omgaan met een puntbeitel,schuren inzicht krijgen in 3D werken en wat machinaal mogelijk is. Je staat dan niet eindeloos te zagen met  de hand waar veel tijd in gaat zitten. Als ik met een vraag zit van hoe nu, krijg ik advies en ondersteuning en kan dan beslissen wat ik er zelf mee doe.
Ik vind het leuk om mee te doen Met Kunst in Rooi en kan nu zeggen dat ik mij erop verheug. Ik ben de laatste jaren veel zelf verzekerder geworden en ik krijg nu de mogelijkheid om dat te laten zien.

Deelnemer 25

CEES VAN DE WIJDEVEN

Cees van de Wijdeven

Het beeldhouwwerk van Cees heeft meestal abstracte vormen. Hij werkt meestal met middelharde of harde steensoorten. Cees streeft ernaar om zijn beelden zo ruimtelijk mogelijk te maken, waardoor licht en schaduw een nieuwe dimensie aan het beeld toevoegen. Het leven van Cees heeft altijd in het teken van kunst gestaan. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij de opleiding Industriële Vormgeving in Eindhoven. (kunstacademie) Hij kreeg daar les van bekende kunstenaars zoals Cees Bol en Har Sanders. Na zijn werkzame leven als zelfstandig bloemsierkunstenaar en docent bloemsierkunst is hij met groot enthousiasme gaan beeldhouwen. Hij werkt momenteel in twee beeldhouwgroepen, het Ar(t)senaal en den Einder. Op meerdere exposities was zijn werk al te zien.

Zijn werk is ook te zien op:  www.ceesvandewijdeven.nl

Deelnemer 24

HANS HOPPENBROUWERS

Schilderkunst en beeldhouwkunst

Na een 4-jarige creatieve opleiding aan de Nimeto te Utrecht heb ik reclame gestudeerd in Leiden. Tijdens mijn werk als docent reclame- en presentatietechnieken  aan de Ondernemersacademie van het Koning Willem College te ’s-Hertogenbosch ben ik naar de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk(B) gegaan. Ik heb daar de reguliere opleiding schilderkunst (5 jaar) gevolgd en daarna de 2-jarige specialisatie opleiding schilderkunst.
Met veel plezier schilder ik onderwerpen zoals dieren, mensen, strandleven en landschappen. Ik ben een liefhebber van de impressionistische schilderkunst. Isaac Israëls is mijn favoriete schilder.  In April 2015 heb ik mogen exposeren samen met andere schilders uit mijn familie in het Van Gogh Huis in Zundert. Verder heb ik geëxposeerd in:
Arendonk (B)  Hamond (B) Carpentras (Fr). Sint-Oedenrode, Breda,
 ‘s-Hertogenbosch
Naast het schilderen ben ik gaan beeldhouwen. In september 2015 heb ik me mogen aansluiten bij een gerenommeerd beeldhouwgezelschap “Het Ar(t)senaal” in Sint-Oedenrode.

Deelnemer 23

HELMA BECKERS

Ik ben Helma, in 1965 geboren te Eindhoven en na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt ben ik nu vooral bezig met schilderen en werken met klei.
Twintig jaar geleden heb ik gedurende twee jaar een cursus keramiek
gevolgd maar dat moest ik met spijt in het hart weer loslaten. Daarna begon het dromen over vormen en kleuren. Zodoende volgde ik een paar jaar schilderlessen bij een cultureel centrum tot ik in aanraking kwam met intuïtief schilderen.  Het werken met verf opende een andere wereld voor mij, het werkte heel bevrijdend, ik kon de beelden in mijn hoofd  vast gaan leggen op papier of doek.  Ik kon er ook heel veel van mijn gevoel en emoties in kwijt. Langzaamaan  ontstond een klein atelier  bij mij thuis en dat werd voor mij een aparte wereld op zich, waar ruimte was voor stilte, overdenking, groei en vooral het geluk van creëren.  Ondertussen had ik altijd nog de stille wens om me weer bezig te gaan houden met keramiek, maar dat kwam er steeds niet van tot ik twee jaar geleden in een keramiekmuseum was en op dat moment besloot ik om zelf een oven te kopen en er weer mee aan de slag te gaan.  Een nieuw leerproces volgde ( en nog steeds) , vanuit mijn eigen atelier, met vallen en opstaan. Maar zo fijn om met mijn handen vorm aan iets te kunnen geven.  De verrassing bij het openen van de oven na het bakproces en het geluk wat ik voel als daar dan een juweeltje uit komt ! Er is zoveel mogelijk met klei. Het werken met verf, klei en kleuren vind ik heerlijk, ik kan mezelf er helemaal in laten gaan. Ideeën omzetten in iets concreets, het blijven leren en ontdekken ,van mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden, de uitdaging van nieuwe technieken. Kleine of grote werkstukken, dat maakt niet zoveel uit,  als er een mooi eindresultaat uit voort komt kan ik daar intens gelukkig van worden.

Deelnemer 22

LIA BEKKERS


Ik ben sinds een jaar of 20  bezig met het beeldend vormgeven.
Cursussen heb ik gevolgd bij Pieter Breughel  in Sint-Oedenrode en Veghel.
Ik maak  gebruik van verschillende materialen zoals : klei-steen-was-gips
De beelden die ik maak zijn zeer divers. Vaak beeld ik personen uit of zie ik een vorm in de natuur die me aanspreekt. Verder zijn vogels ook een geliefd onderdeel van mijn werk. De beelden van Alberto Giacometti  spreken me erg aan. Het moeilijkste vind ik het maken van portretten, maar het is wel zeer boeiend om te doen. Een juiste uitdrukking te krijgen  in een portret is moeilijk maar uiteindelijk wil je toch dat het lijkt op de persoon die je gemaakt hebt. Alles is natuurlijk al een keer bedacht en gemaakt, het is de kunst om het net iets anders te doen en je eigen ziel en zaligheid in een beeld vast te leggen.

Lia Bekkers

Deelnemer 21

Eltjo Enter

Aangesloten bij beeldhouwers collectief het Artsenaal. Werkend in verschillende steensoorten, meestal abstract figuratief.
Beginnend met kijken naar de steen en het gevoel de vormgeving laten worden. Dat is wat het bewerken van de steen zo verrassend maakt.
Steeds verder ontwikkelen in techniek en toepassingen, dat maakt het “hakken” zo spannend en leuk.

Eltjo Enter