Deelnemer 27

DIANNEKE VAN DER WESTEN

Dianneke van der Westen     Keramiek/ Installaties  Sint-Oedenrode

                                                                                                                                                 Het leven blijft een ontdekkingsreis van ontwikkelen en groeien. Tijd en vergankelijkheid houden me bezig. We zijn hier maar even om het leven te beleven. Communicatie met aandacht, los van tijdsdruk, levert uitgesproken en waardevolle perspectieven op.  Afstemming is nodig voor het helder krijgen van elkaars beeld.
Inspiratiebronnen 
Wat is van mij? Ik leer van iedereen die ik ontmoet. We inspireren elkaar. Alles wat binnenkomt door de trechters van de  zintuigen van verleden en heden verwerk ik associatief en intuïtief. Doen en doorgaan, experimenteren, onderzoeken. Er is veel mogelijk en alles is bruikbaar. Elk tussenresultaat nodigt uit tot reflectie wat leidt tot keuzes, overzicht en verdieping. Keuzes maken, blijft nog de grootste uitdaging. Het dadaïsme en het surrealisme zijn voor mij inspirerende kunststromingen. Werkproces                                                                                                                         
 Ik maak assemblages; ik haal voorwerpen uit elkaar en construeer een nieuwe vrije vorm van het ontlede materiaal of ik maak er een mal van, voor keramisch werk. Er is een uitgangspunt, van het een komt het ander, het houdt nooit op. Zoals ik al zei een ontdekkingsreis, een verrijkend proces.