Deelnemer 26

JEANNE VAN DER HEIJDEN

Ongeveer acht jaren geleden zag ik een advertentie staan voor een beeldhouwcursus.  Aangezien ik graag een beeld wou hebben voor in de tuin, leek mij een mooi moment omdat dat zelf maar gaan te maken. Vanaf dit moment heeft het mij niet meer losgelaten en ben ik er voor gegaan.
Werken met steen is voor mij een grotere uitdaging dan met keramiek. Een steen bewerken en de mogelijkheden om de vorm van de steen te ontdekken probeer ik de steen zo te vormen dat het uiteindelijk een beeld wordt zoals ik had gedacht  en verrast te zijn wat voor mooi resultaat dat geeft als het is gepolijst.
Ik heb vijf jaren les gehad waar ik de basis heb geleerd, maar het echte werk hebben de Hakkers van D”n Einder mij geleerd. Omgaan met een puntbeitel,schuren inzicht krijgen in 3D werken en wat machinaal mogelijk is. Je staat dan niet eindeloos te zagen met  de hand waar veel tijd in gaat zitten. Als ik met een vraag zit van hoe nu, krijg ik advies en ondersteuning en kan dan beslissen wat ik er zelf mee doe.
Ik vind het leuk om mee te doen Met Kunst in Rooi en kan nu zeggen dat ik mij erop verheug. Ik ben de laatste jaren veel zelf verzekerder geworden en ik krijg nu de mogelijkheid om dat te laten zien.